Riktigt riktigt bra träning!

I fredags drog jag, C o Kristin till ridhuset för lite A.S-träning. SÅ KUL! 
 
Han började lite spänt, men det var första gången inne på hur länge som helst. Tycker att han släppte rätt fort ändå. När A.S kom fick vi rida på mer framåt, få stödet i handen och få dom långa bakbenen in under kroppen. Inte förrän det fungerar får vi kontrollera tempo. Och så bra det är att jobba så! För när han kommer in under sig, slappnar av i överlinjen och blir jämn och fin i stödet på bettet blir det kvalitet på "fartkontrollen" också. 
 
I alla fall så började vi med att jobba övergånga och tempoväxlingar i trav. Red på en åttvolt och tog tillbaka traven rätt ordentligt på mitten. När han blir lite väl studsig fick vi tänka framåt i tillbakatagningen och voila! En superfin bärig trav. Kul kul! Sedan fick vi rida 3 korta, 3 långa i galopp. Nyttigt värre... Inte helt lätt ;) Det studsades och rumpisen for en hit o en dit. Så då fick vi lägga på variabeln flytta framdel på bakdel. Mycket att tänka på, men så nyttigt och KUL! På slutet klämde vi till med att göra riktigt bra skänkelvikningar och den sista var en riktigt bra en. Avslappnad OCH bärig. Underbart!
 
Mycket kul, super och underbart- det är träning när den är som bäst! Och vet ni vad, DET FINNS FILM! Jag ska sätta mig och klippa ihop lite ikväll, så håll till godo!
 
Tack snälla Kristin, pappa o mamma för hejjarklacksarbetet :) C tackar och bockar för visat intresse :)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0